Har du tid över så finns det möjligt att tjäna extrapengar genom att svara på undersökningar via nätet. Antingen via en app eller på dator eller mobil. Det kan handla om att t.ex tycka till om en reklam som visats nyligen eller om vilka resor du gjort. Frågor som olika marknadsundersökningsföretag vill ha svar på för att förbättra sina kommande kampanjer. Att svara gör du givetvis inte gratis utan för din tid för du betalt. Ersättningen kan variera men rör sig om mellan 5 kr upp till 30 kr för varje besvarad undersökning. Undersökningars längd varierar men tar normalt ca 10 minuter att svara på.

När du sedan tjänat tillräckligt med pengar kan du begära utbetalning. Det räcker oftast med att ha 30-100 kr intjänat på sitt konto. Ett sätt som ofta används är utbetalning via PayPal. Att skaffa ett PayPal konto är helt gratis och efter dina pengar kommit in där kan du ta ut pengarna till ditt svenska bankkonto (vilket tar 1-2 bankdagar). För en del tjänster som t.ex AttaPoll kan du även ta ut din ersättning till Revolut (vilket är ett gratis Mastercard). En del sidor erbjuder istället för utbetalning i kontanter att man får premier istället som t.ex biobiljetter.

Några populära tjänster just nu är AttaPoll, Mobrog, M3 Panel. I kategorien Tjäna pengar hittar du länkar till sidor som ger dig betalt för dina åsikter.

Ett bra tips är att fylla i sin profil ordentligt på sidorna så att man kan blir erbjuden så många undersökningar som möjligt. Kommentera gärna här under vilka bolag som du tycker funkar bäst!